Må man krydse nyhedsbrev af på forhånd?

Du er sikkert stødt på webshops eller websites, som i deres ordreflow har en opt-in formular til nyhedsbreve og accept af vilkår og betingelser. Men hov, tilmeldingen til nyhedsbrev er allerede krydset af – er det lovligt?

Nej. Selvom det som webshop- eller website-ejer kan være fristende at indhente samtykker ved passiv/stiltiende accept, er det ikke lovligt. Der skal foretages en aktiv og bevidst handling fra brugerens/kundens side, før det er lovligt at udsende nyhedsbreve med formålet at reklamere for egen virksomhed.

“Ja tak til nyhedsbreve” må IKKE på forhånd være krydset af i forbindelse med ordrer på en webshop.

Hvornår er det tilladt at tilmelde nyhedsbrev uden aktivt samtykke?

Hvis du eksempelvis i forbindelse med en blog-artikel tilbyder mulighed for tilmelding til nyhedsbrev, kræves der ikke et afkrydsningsfelt for indhentning af samtykke.

Her er det normalt tilstrækkeligt at du via tekst oplyser hvad brugeren for ud af tilmeldingen, da brugeren ved indtastning af e-mail og andre kontaktoplysninger foretager en bevidst og aktiv handling.

Ovenstående nyhedsbrev-tilmelding er sat ind på en separat underside, og overholder reglerne.

Brugere skal også bekræfte deres e-mail adresse

De fleste nyhedsbrev-services, eksempelvis MailChimp, kræver at brugeren bekræfter den indtastede e-mail adresse før der kan udsendes nyhedsbreve. Dette er en ekstra sikkerhedsforanstaltning, som gør at du undgår falske nyhedsbrevs-tilmeldinger på vegne af andre.

Typisk foregår det ved at der sendes en e-mail til den angivne e-mail adresse, hvori man bedes bekræfte tilmeldingen til nyhedsbrevet. Først derefter er brugerens e-mail adresse gyldig i systemet, og der kan udsendes nyhedsbreve dertil.

Var denne artikel en hjælp?

0
0 kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *